Reiki

Huidige pagina: Home / Paardenwelzijn / Reiki

Reiki

Reiki betekent universele levensenergie die in ieder levend wezen en in de kosmos aanwezig is. Deze methode is in de 19de eeuw ontwikkeld door dr. Mikao Usui, hoofd van de Doshisha Universiteit in Japan.

Op een dag vroeg 1 van zijn studenten hem naar de geneesmethode door handoplegging. Dr. Mikao Usui nam ontslag en ondernam een jarenlange zoektocht die uiteindelijk leidde tot de ontwikkeling van de natuurlijke behandelmethode met de naam Reiki. Hij stelde daarbij ook 5 leefregels op die als volgt zijn:

 Wees juist vandaag niet geërgerd

Maak je juist vandaag geen zorgen 

Eer je leraren, je ouders en de ouderen

Verdien je brood eerlijk 

Wees dankbaar tegenover alles wat leeft

Door middel van handoplegging geeft de behandelaar universele energie door aan de persoon of het dier dat behandeld wordt. De behandelaar is dus alleen een doorgeef kanaal van energie uit het universum. Dit is door iedereen aan te leren door het volgen van een cursus en inwijding bij een Reikimaster. Reiki is er voor iedereen. De Reiki-energie werkt o.a o.a. verlichtend bij acute en chronische aandoeningen, innerlijke blokkades en verzacht bij emotionele verwerkingsprocessen.

Reiki laat zich goed combineren met zowel alternatieve als reguliere behandelwijzen.

Ik gebruik Reiki over het algemeen niet als aparte behandel methode maar integreer het bij een Aroma Therapie of Easy Aromaboost behandeling. Het gaat vaak automatisch. Mijn handen worden dan erg warm en gaan naar een bepaalde plek.

Ben je geïnteresseerd om Reiki zelf te leren dan kan dit bij Reiki master Sonja Raats.

http://www.beterpaardrijden.nl/reiki