Easy’s Aroma Boost

Huidige pagina: Home / Paardenwelzijn / Easy’s Aroma Boost

Wat is Easy’s Aroma Boost?

Easy’s Aroma Boost is voort gekomen uit de Raindrop Techniek en brengt krachtige essentiële oliën samen die het hele systeem kunnen ondersteunen en boosten. Easy’s Aroma Boost is naast andere therapieën toe te passen.

Wanneer kun je Easy’s Aroma Boost inzetten:

 • Kan bij ongemak aan rug vóór en na een training helpen verlichten
 • Kan de weerstand helpen ondersteunen tijdens vervoer en competitie
 • Kan helpen afvalstoffen uit het lichaam af te voeren
 • Het kan helpen de weerstand te ondersteunen
 • Andere paarden en mensen kunnen profiteren van het heerlijke aroma van de essentiële oliën
 • Het kan helpen om spieren los te maken en ontspannen.
 • Het kan ondersteunen bij chronische aandoeningen
 • Het kan helpen de luchtwegen te ondersteunen

Naast de specifieke doeleinden voor dieren heb je ook nog de algemene doeleinden die gelden voor zowel mens en dier:

 • Kan helpen om milde stress en angst te helpen verminderen
 • Kan helpen de spieren te ontspannen
 • Kan helpen om ongemakken van alle dag te helpen verlichten
 • Kan circulatie helpen bevorderen
 • Ket kan de weerstand helpen bevorderen
 • Voor emotioneel welzijn en loslaten van spanningen
 • Kan helpen het lichaam te ontgiften
 • Kan helpen bij de natuurlijke reactie op irritatie en verwondingen
 • Kan helpen om de energie centra van het lichaam uit te balanceren en recht uit te lijnen
 • Kan helpen om te balanceren en aarden
 • Ket kan helpen om insecten te verdrijven
 • Een heerlijke spa behandeling voor je paard

Hoe lang werkt Easy’s Aroma Boost?

Dit is per dier/mens verschillend. Iedereen heeft een andere stofwisseling en we reageren allemaal anders. Easy’s Aroma Boost kan tussen 1 week en 10 dagen nog nawerken. Dit zou ook een paar dagen kunnen zijn, dit is een kwestie van uitproberen.

De Raindrop Techniek voor paarden en de verschillende vormen

 •  Raindrop techniek ontwikkeld door Dr.Heather Mack
 •  De Down and Dirty Raindrop ontwikkeld door Dr Melissa Shelton
 •  De Easy Aroma Boost ontwikkeld door Saskia Soebrati

Raindrop Techniek (Heather Mack)

Toen ik een aantal jaren geleden begon te werken met de Raindrop Techniek ben ik begonnen met de ‘orginele’ Raindrop Techniek. Een uitgebreide Techniek waar gebruik wordt gemaakt van onverdunde essentiële oliën en een behandeling met allerlei ingewikkelde handelingen die minimaal een uur duurt. Persoonlijk vind ik dat lang, Essentiële oliën zijn erg krachtig en op zich zelf doen ze al heel erg veel. Voeg daar nog eens een massage behandeling aan toe van een uur en dieren raken vaak totaal overweldigd. Daarnaast is deze Techniek vooral bedoeld om de eigenaar zelf een tool te geven om zijn dier een boost te geven en moet dit makkelijk en praktisch zijn. De technieken en handelingen die gebruikt worden kunnen zeer intimiderend over komen met als gevolg dat iemand denk “laat maar”.

Down and Dirty Raindrop (Melissa Shelton)

Dus toen Dr (Dierenarts) Melissa Shelton kwam met haar “Down and Dirty” Raindrop was ik al snel gecharmeerd. Nog altijd werden de essentiële oliën onverdund aangebracht (direct uit het flesje) echter niet met een behandeling van een uur maar doordat de essentiële oliën alleen over de ruggengraat worden aangebracht (en bij been/hoef ongemakken op de hoeven) tussen de 20 minuten tot een half uur. Dit was vele malen praktischer. En zoals Melissa zegt “het gaat niet om de Techniek het gaat erom dat je de essentiële oliën gebruikt”. De essentiële oliën doen hun werk wel zolang je ze maar aanbrengt. Meer als een lichte strijkende handbeweging is er niet nodig. De oliën trekken vervolgens via de haar follikels het lichaam binnen en doen hun werk.

Ongewenste reacties

Ik zag dat het wel goed werkte maar dat de paarden veel last hadden van ongewenste reacties, bultjes, irritaties, onrustig gedrag, willen rollen enz. Allemaal tekenen dat de oliën te heftig zijn en dat het lichaam te snel wordt ontgift. Te snel en te veel ontgiften zorgt voor te veel afvalstoffen in de bloedbaan. Ik had altijd geleerd dat essentiële olie verdund diende te worden bij dieren omdat ze vele malen gevoeliger zijn dan mensen, maar wilde deze techniek zelf uitproberen omdat er een heel continent laaien entausiast over was. Afgelopen jaar kwam ik door evaluatie tot de conclusie dat circa 25% van de paarden een heftige ongewenster reactie kregen. Dat kon niet goed zijn ook mentaal niet, dus ik liep al met de gedachte dat ik aan een verdunning moest gaan werken. Toen kwam ook Melissa Shelton terug op haar Down and Dirty Raindrop en gaf aan dat het te sterk was en verdund diende te worden in het belang van de dieren.

Haar bevestiging van mijn ervaringen waren de doorslag voor mij en zo ontwikkelde ik een verdunde Raindrop Techniek. Dezelfde essentiële oliën, alleen nu verdund. Makkelijk, sneller,goedkoper maar vooral diervriendelijker en veiliger. Door te oefenen en uit te proberen kwam ik tot deze mix. In de loop van dat jaar besloot ik om de Wintergreen te vervangen door Copaiba omdat Wintergreen als giftig te boek staat en Copaiba soort gelijke eigenschappen heeft maar daarnaast veel diervriendelijker is. Niet giftig en bijna geur en smaakloos.

In september ’15 vertrok ik weer naar McGinnis Meadows Ranch in Montana USA en mocht ik deze verdunde Raindrop toepassen op Easy, het paard van een van de wranglers van de Ranch. Easy had erg veel pijn in zijn rug en stond al op zware pijnstillers (ja het kan samen). We wisten allemaal niet of de Raindrop dan iets extra’s zou toevoegen want als hij al onder de pijnstillers zat hoe konden we dan merken dat het zijn werk had gedaan. Terwijl ik de behandeling gaf kon je duidelijk merken dat hij ondanks de pijnstillers nog erg gevoelig was op zijn rug. Hij was duidelijk angstig dat ik hem pijn zou doen (de dierenarts had hem de week ervoor flink gepalpeteerd) maar hij ontspande al snel onder mijn handen. Ik vroeg de wranglers die bij de Raindrop aanwezig waren om de week volgend op de Raindrop Easy in de gaten te houden, want ze zouden het kunnen merken aan veranderend gedrag: energieker, speelser, actiever vrolijker, ontspannen gezicht ogen mond en neus. Ik zou zelf de dag erop vertrekken en niet in staat te zijn om te zien wat de Raindrop wel of niet voor hem gedaan had.

Easy

De volgende ochtend ben ik voor dag en dauw nog een keer naar de meadows gegaan. Nog een keer naar de paarden in de meadows voordat ik weer naar huis zou gaan. In het donker zag ik de zon langzaam opkomen en hoorde ik in de verte een wolf huilen. Tegen de tijd dat ik bij de paarden was kon ik ze als schimmen zien onder de bomen en op de meadows. Alle paarden waren druk aan het eten en ik was niet interessant. Tot een paard op me af kwam. Ik moest 2 keer kijken: huh Easy? Niet logisch want Easy stond de hele week al in een paddock omdat hij zijn medicijnen nodig had. Ik verwachtte alle paarden maar niet Easy. Hij liep recht op me af en toen ik mijn handen naar hem uit stak om hem te begroeten begon hij aan mijn handen te snuffelen en likken alsof hij zei ik wil nog een keer. Hij was super ontspannen, had zachte ogen en was niet bij me weg te slaan. Wat een mooi afscheidscadeau. Hier was mijn antwoord. Easy heeft het me zelf laten zien door zijn gedrag. Deze samenstelling werkt en goed ook…………..en de “Easy Raindrop” was geboren.

Easy’s Aroma Boost

Inmiddels heb ik mijn eigen vorm gevonden en ontwikkeld en ben ik tot de conclusie gekomen dat de Easy’ Raindrop nog maar weinig te maken heeft met de originele Raindrop Techniek. Het is een op zichzelf staande behandeling geworden die net zo goed zo niet beter werkt makkelijker is toe te passen, goedkoper en vooral veel diervriendelijker is. Tijd voor een eigen naam! Easy’s Aroma Boost

Mijn uitgangspunt is het welzijn van dieren te verbeteren door middel van voorlichting en bewustwording. Op basis van de ervaringen die ik zelf heb gehad met het gebruik van de onverdunde essentiële oliën en mijn achtergrond als aromatherapeut, gedragstherapeut en dierenarts assistente heb ik gekozen om alleen nog te werken met Easy’s Aroma Boost. Dit omdat deze vorm het minst belastend voor de dieren is, het makkelijkste te leren en toe te passen en het veiligste is voor mens en dier. Daarnaast is het altijd verstandig om eerst met een lage dosering te beginnen en afhankelijk of het dier het aankan de dosering te verhogen indien nodig.

Hoe kom ik aan Easy’s Aroma Boost ?

Ik geef Easy’s Aroma Boost’s . Een behandeling kost € 45,- inclusief de oliën en exclusief de reiskosten.

Als de Raindrop Techniek bevalt en ik wil het mijn dier regelmatig geven dan wordt het wel een duur grapje, kan dat niet anders?

Ja dat kan als je bijvoorbeeld een dier hebt dat baat heeft bij een regelmatige boost het beste de Easy Aroma Boost zelf leren. Zo kun je wanneer je maar wilt (bij chronische uitdagingen wordt geadviseerd het in ieder geval 1 x per week te doen) je dier zelf een boost te geven en ben je niet afhankelijk van mij.

Hoe leer ik de Easy Aroma Boost?

Ik geef regelmatig workshops waar je de Easy Aroma Boost kunt leren de meest actuele info hierover kun je terug vinden op mijn Facebook pagina Sassoe’s  essentiele olien voor mens en dier https://www.facebook.com/essentieleolienvoormensendier/

Om je aan te melden kun je een e-mail sturen met je naam adres en telefoon nummer.

Ik kan je de Easy, Aroma Boost ook persoonlijk leren. Voor informatie hierover kun je contact met mij opnemen op de mail