De AromaBoost

Huidige pagina: Home / Dierenwelzijn / De AromaBoost

De AromaBoost door Dierenarts Melissa Shelton

Wat is de Aromaboost?

Een Aromaboost is een van de meest complete essentiële olie behandelingen die je je dier maar kunt geven. Het bestaat uit een serie specifiek geselecteerde essentiële olie samenstellingen die in een specifieke volgorder (maak je niet druk als het niet perfect gaat!) in worden gewreven. Het is een simpele doch effectieve en krachtige behandeling voor een dier.

Door de jaren heen heb ik voorgaande technieken aangepast (deze technieken waren ontwikkeld en bedoeld voor mensen) in een veel veiligere, effectievere en eenvoudigere techniek voor dieren. In een klinische setting deden deze technieken het op zich goed, echter waren er altijd bepaalde gebreken bij deze procedure in de praktijk. Een van de grootste obstakels voor mijn cliënten was de complexiteit van de technieken die werden geleerd als zijnde “goed voor dieren”. We ondervonden ook dat de concentraties die gebruikt werden veel sterker waren dan nodig bij dieren.

Het onthouden welke olie je moest gebruiken, wanneer je het moest gebruiken en hoe je het moest in masseren nadat je het had aangebracht, was enigszins beangstigend voor degene die ik deze techniek leerde. Uiteindelijk begon ik te zeggen “zorg gewoon dat je de oliën aanbrengt”.

Een andere complicatie met de dieren is dat ze vaak niet stil staan – we willen dus dat de technieken die we toepassen simpel, snel en goed geaccepteerd worden.

Ik (dierenarts Melissa Shelton) was in staat om wat ik noem de “perfecte” techniek voor het aanbrengen van vele krachtige essentiële oliën bij dieren te ontwikkelen. Terwijl ik bepaalde essentiële oliën elimineer die minder geschikt zijn, voeg ik oliën toe die ik ontzettend ondersteunend vind voor een variëteit aan veterinaire aandoeningen.

Met de grote hoeveelheid aan essentiële oliën die de in de AromaBoost zitten zou je zeker meer dan $500 moeten uitgeven om deze essentiële oliën los te moeten aanschaffen. Oliën als Zwarte spar (Picea mariana) en Balsam fir zijn een integraal onderdeel geworden in onze veterinaire mogelijkheid om steroïden te elimineren bij vele patiënten. Ik vond dat ze dusdanig belangrijk waren dat ze in de AromaBoost moesten worden verwerkt.

De AromaBoost is er in twee versies, de RTU en de LITE versie. Beide zijn verdund met gefractioneerde kokos olie.

The AromaBoost RTU Collectie betekent “Ready To Use” (klaar om te gebruiken) en heeft zichzelf bewezen als een van de meest geschikte concentraties voor vele dieren. Het kan worden ingezet bij honden, paarden, koeien, geiten, varkens en meer.

Echter, er zijn altijd een paar dieren die met minder toe kunnen of dieren die te ziek zijn en een mindere concentratie nodig hebben voor routinematige gezondheidsapplicaties. Voor deze dieren hebben we de AromaBoost LITE ontwikkeld. Het is voor de dieren die wat gevoeliger reageren.

Ingrediënten van de AromaBoost

AromaBoost RTU1 #Flesje 1

 

Ingrediënten:  Gefractioneerde kokos olie, Essentiële oliën van of Oregano (Oreganum vulgare), Tijm (Thymus vulgaris), Frankincense (Wierrook) (Boswellia carterii)

Formule #1

De essentiële oliën in de eerste formule (flesje 1) van de AromaBoost hebben krachtige eigenschappen. Oregano and Tijm staan bekend als “hete oliën”. Ze zijn in staat om warmte en potentieel irritatie te geven bij een gevoelige huid. Indien de huid ooit rood, geïrriteerd, of het komt per ongeluk in je oog, stop dan alle essentiële olie applicaties en voeg gefractioneerde kokos olie toe aan de plek die het nodig heeft.

AromaBoost RTU2 #Flesje 2

Ingrediënten:  Gefractioneerde kokos olie, Essentiële oliën van Basilicum (Ocimum basilicum), Zoete Marjolein (Origanum majorana), Cipres (Cupressus sempervirens)

Formule #2

In de AromaBoost 2 zit Basilicum wat wijd verspreid wordt gebruikt ter ondersteuning van histamine gerelateerde condities in onze veterinaire praktijk. Hoewel er bij het gebruik van Basilicum als enkelvoudige olie voorzichtigheid wordt geboden bij individuen aangaande epilepsie hebben we ondervonden dat als Basilicum op de juiste manier wordt toegepast (geschikte en geselecteerde olie voor dieren, uitzonderlijke kwaliteit, in een samenstelling, voldoende verdund met een drager olie) dit geen issue is.

De AromaBoost is een waarmerk aangaande de ondersteuning voor veel van onze patiënten in het bijzonder degene met epilepsie. En hoewel we alle dieren in de gaten houden aangaande contra-indicaties bij alle oliën zien we in de praktijk dat er veel meer voordelen zijn dan redenen om Basilicum te vermijden.

Marjolein staat algemeen bekend als ondersteuning voor het bewegingsapparaat maar het wordt ook gebruikt ter ondersteuning van de luchtwegen, spijsvertering, normale vochtbalans, de circulatie en nog veel meer. Marjolein staat daarnaast bekend om zijn ondersteuning bij het hormonale systeem.  

En laten we Cipres niet vergeten die vooral wordt ingezet om een gezonde circulatie te ondersteunen. Het heeft een belangrijke rol in de volledige lichaamsondersteuning.

AromaBoost RTU3 #Flesje 3

Ingrediënten:  Gefractioneerde kokos olie en de essentiële oliën van, Balsam Fir (Abies balsamea), Zwarte spar (Picea mariana), Blauwe Cipres (Callitris intratropica)

Formule #3

Kan niet spectaculairder! Balsam Fir is een prachtige essentiële olie voor alle vormen van ondersteuning voor een gezond bewegingsapparaat, de luchtwegen, irritaties, emotioneel werk, ondersteuning van stress, hormoon herstel en meer.

Zwarte spar is een erg speciale olie die ook wordt ingezet bij de ondersteuning van een gezond bewegingsapparaat, de luchtwegen, weerstand, hormonale ondersteuning en meer. Zwarte spar is ook een fundamentele essentiële olie voor onze veterinaire praktijk als we  graag het gebruik van steroïden willen verminderen.

Blauwe Cipres is net zo’n bijzondere olie. Blauw van kleur en erg dik van consistentie (stroperig) laat deze olie al zijn belangrijke voordelen zien als hij gebruikt wordt in combinatie met onze protocollen.  

AromaBoost RTU4 #Flesje 4

Ingredienten: Gefractioneerde kokos olie, Essentiële oliën van Pepermunt (Mentha piperita), Gember (Zingiber officinalis), Zoete Marjolein (Origanum majorana), Copaiba (Copaifera officinalis), Anijs (Pimpinella anisum), Venkel (Foeniculum vulgare), Jeneverbes (Juniperus communis), Basilicum (Ocimum basilicum), Dragon (Artemisia dracunculus), Patchoeli (Pogostemon cablin)

Formule #4

Bevat essentiële olien die ook terug zijn te vinden in G.I. Goe alleen in verschillende verhoudingen. Deze samenstelling is een geweldige ondersteuning voor een gezonde spijsvertering. Het ondersteunen van een gezonde spijsvertering is belangrijk voor het hele lichaam alles als het gaat om gezondheid. Het spijsverteringskanaal zou ten alle tijden moeten worden ondersteund. Dat is waarom #4 zo ontzettend belangrijk is in de AromaBoost.

AromaBoost RTU5 #Flesje 5

Ingredienten: Gefractioneerde kokos olie met de essentiële oliën van Copaiba (Copaifera officinalis), Pepermunt (Mentha piperita), Helichrysum (H. italicum), Mirre (Comminphora myrrha)

Formule #5

Last best AromaBoost #5.  

Dit is misschien wel een van mijn favoriete samenstellingen en de “Grande Finale” van de AromaBoost.

Copaiba wordt gebruikt voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen met daarnaast antibacteriële eigenschappen en helende eigenschappen. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22466849/) Veel studies gaan over het versnelde herstel bij wondjes. De bescherming van organen als lever en nieren en natuurlijk de veiligheid van de olie. Wat we klinisch zien is precies dat. Een veilige, milde essentiële olie waar relatief weinig geur en smaak aanzit die ondersteunend werkt bij natuurlijke irritatie van het lichaam. Verder kan het helpen om ongemak te helpen verlichten.  

Pepermunt heeft erg veel eigenschappen maar in deze laatste applicatie gebruiken we hem vooral voor zijn eigenschappen als drijvende essentiële olie. Dit betekent dat pepermunt helpt om de voorgaande oliën te helpen in de diepere lagen van het weefsel te komen waardoor het effectiever is.

Helichrysum wordt in de aromatherapie wereldwijd gezien als een ondersteuner voor een gezond zenuwstelsel. Meer specifiek PIJN.

Het zit in de natuur van het beestje om pijn te verbergen en niet te laten zien. We zijn het er ons dus vaak niet van bewust dat ze pijn hebben totdat het in een ver gevorderd stadium is Helichrysum kan hierbij helpen ondersteunen. Helichrysum is verder geweldig op zoveel andere vlakken en klinisch hebben we de reductie gezien van bloedingen, verminderde geïrriteerdheid van het lichaam en versneld herstel. Het zit dan ook in ieder protocol op onze veterinaire kliniek.

En als laatste Mirre. Mirre wordt vaak gezien als “moeder olie” dat is hoe belangrijk deze olie is. Mirre kan een gezonde werking van het endocriene – en hormonale systeem ondersteunen zoals de schildklier, groeihormonen, pijnappelklier en de hypothalamus.

 

Waar is de AromaBoost® voor in te zetten???

Voor honden

De AromaBoost RTU is een belangrijk onderdeel als algemene gezondheidsondersteuning, vlooien- en teken afweer en ondersteuning bij een gezonde weerstand. Allerlei aandoeningen hebben hun voordeel bij een ondersteunende applicatie van een AromaBoost. Als je de RTU versie gebruikt hebt zonder problemen dan kun je gewoon verder gaan om het te gebruiken. Echter als je hond soms wat overweldigd lijkt bij het aanbrengen van een AromaBoost RTU  dan is dit een goede reden om de AromaBoost LITE uit te proberen!

Hoewel de AromaBoost niet bedoeld is voor katten, hoef je niet bezorgd te zijn als je kat in aanraking komt met de AromaBoost als je je hond een applicatie hebt gegeven en ze besluiten om je handen of de hond te likken.

Veel van de blends (van dierenarts Melissa Shelton) zijn niet speciaal ontwikkeld om te gebruiken bij katten. Dit is omdat katten simpelweg van producten houden die speciaal voor hun zijn ontwikkeld of de concentratie kan te sterk zijn voor directe applicatie op de kat. Voor katten adviseer ik (dierenarts Melissa Shelton) KittyBoost in plaats van de AromaBoost.

Voor paarden

De AromaBoost RTU is een prachtig uitgangspunt. De meeste mensen geloven dat onverdunde essentiële oliën nodig zijn voor grotere dieren maar over het algemeen zijn meer verdunde olien die vaker worden aangebracht veel effectiever voor de meeste dieren. Hoewel het meer werk lijkt om de olien aan te brengen zal je dierenvriend meer voordelen ondervinden van je moeite.

Voor koeien, geiten, schapen, lama’s en soortgelijke dieren – kun je de AromaBoost op eenzelfde manier gebruiken als bij honden en paarden. Indien het nodig is kan de AromaBoost 2 x worden aangebracht.  

Ook al breng je de AromaBoost maar aan op een kuddedier, de andere kuddedieren hebben er ook een voordeel mee. Aangezien ik een “familie koe” heb is het voor mij erg gemakkelijk om de oliën één à 2 x per dag aan te brengen indien nodig.

Indialiter wordt het lichaam vaker blootgesteld aan kleinere hoeveelheden dan dat het onderuit wordt gehaald met een grote dosis aan essentiële olien.

Dit creëert een situatie van de meest ideale assimilatie en het gebruik van de natuurlijke spullen die we aanbieden voor heling en gezondheid. Denk hier maar over na: ben je gezonder door 3 liter water in één keer te drinken, één keer per week of zou het beter zijn om meerdere keren per dag kleine hoeveelheden te drinken? Natuurlijk zijn kleine hoeveelheden meerdere keren per dag beter. Dit is waar voor de meeste spullen die we aanbieden voor holistische gezondheid en geldt niet alleen voor essentiële oliën.

Het is belangrijk om te begrijpen dat regelmatig gebruik van essentiële olien kan helpen om het lichaam sterk te houden waardoor je bij van alles een stap voor bent. De AromaBoost is een perfecte applicatie om in ieder geval één x per maand aan je dier te geven.

Hoe zit het met katten, ratten en vogels?  Dierenarts Melissa shelton heeft een “Boost” voor alle dieren ontwikkeld!  Voor katten is er de KittyBoost, dit is een ideale formule en techniek voor katten. Echter de KittyBoost is niet alleen voor katten. Vele honden, kleine en grotere dieren ondervinden hun voordelen met de mildere  KittyBoost. KittyBoost kan ook gebruikt worden om over pezen en blessures bij paarden gesmeerd worden. Daarnaast is de CritterBoost, een formule die speciaal is ontwikkeld vooral voor konijnen, ratten, woestijnratjes, vogels en andere kleine diertjes. Nogmaals, ook katten en honden hebben hun voordelen bij CritterBoost en er zijn vele voordelen. Voor meer informatie kun je het beste gaan naar www.animalEO.info.