Koken met essentiële oliën

Huidige pagina: Home / Koken met essentiële oliën

Koken met essentiële oliën.

Dit is heel goed mogelijk, mits je oliën van de allerzuiverste kwaliteit hebt, omdat je jezelf er anders mee kunt vergiftigen daarnaast moeten essentiele olie de Food grade aanduiding hebben.

Een paar voorbeelden van essentiële oliën die voor consumptie (Food Grade) geschikt zijn kun je vinden bij Florihana :

  • Basil Exotic organic (Basilicum)
  • Bay Laurel organic (Laulier)
  • Bergamot organic
  • Cardamon organic
  • Celery seed organic
  • Coreander seed organic
  • Dille seed organic
  • Eucalyptus globulus organic
  • German camomille organic
  • Ginger organic (Gember)
  • Juniper organic (jenevergbes)
  • Lavender Vera/wild organic
  • Lemon organic
  • Lemongrass organic
  • Lime organic
  • Melissa organic
  • Neroli organic
  • Nutmeg organic
  • Pepermint organic
  • Petitgrain organic
  • Red manderin organic
  • Red Myrtle organic
  • Roman camomille organic
  • Rose Otto organic
  • Rosemary CT Cineol organic
  • Spearmint organic
  • Sweet Fennel organic
  • Sweet Marjoram organic
  • Sweet Organg organic
  • Melaleuca alternivolia (t-tree) organic
  • Thijme CT thymol organic
  • Vetiver organic
  • White Grapefruit organic
  • Wild carrot organic
  • Ylang Ylang complete organic

Zoals je kunt zien zijn er flink wat, maar ook een aantal waar ik niet 1 2 3 mee zou koken. Maar wie weet wat voor spannends er dan uit komt. Koken met essentiële oliën is zeker een avontuur. Ze zijn handig, goedkoop en vaak verrassend lekker van smaak. Mijn passie reikt inmiddels verder dan alleen maar smeren en inhaleren. Ik kook en bak inmiddels ook met veel plezier sinds een paar jaar met essentiële oliën en wil graag mijn ervaring met jullie delen.

Hieronder vind je ook nog de link naar mijn blog over koken met essentiële oliën.

Blog artikel over koken met essentiële oliën

Voor meer informatie over deze workshop kun je me een mailtje sturen.

Saskia