Aromatherapie voor paarden

Huidige pagina: Home / Aromatherapie voor paarden

Aromatherapie voor paarden,

Aromatherapie of het werken met essentiële oliën bij mens en dier wordt steeds populairder om de gezondheid te ondersteunen. Dat is een prachtige ontwikkeling want toen ik in 2002 met mijn opleiding begon wist nog bijna niemand er van af. Men dacht dat het alleen om een lekker geurtje ging maar essentiële oliën of Aromatherapie is zoveel meer dan dat. Inmiddels ben ik al 10 jaar therapeut en ik juich deze ontwikkeling van harte toe.

Maar hoe zit het? Hoe doe je dat? Wat zijn dat eigenlijk essentiële oliën? Wat is er mogelijk? Wat niet? Wel of niet voorzichtig? En ga zo maar door. Baat het niet dan schaad het niet, gaat bij essentiële oliën niet op. Dus je erin verdiepen is een must. Maar wel een hele leuke must 😀

De workshops vinden plaatst bij Marielle Renkens in Wijdenes die een prachtig terrein heeft waar het paarden welzijn bovenaan staat.Een heerlijke paradise paddock met uitloopstal en prachtig leslokaal voor het theoretische gedeelte. Een heerlijke plek om te vertoeven samen met de paarden.

Programma Aromatherapie voor paarden 13:00- 17:00 uur
* Inleiding paarden en essentiële oliën
* De verschillende manieren om essentiële olie te gebruiken
bij je paard
* Welke oliën wel en welke niet
* Verdunnen of juist niet verdunnen
* Hoeveel en hoe vaak?
* Wat te doen bij een reactie (detox) of als er juist
geen reactie is
* Preventief aan de slag met Thieves
* Essentiële olie bij een gezond paard

Ben je op zoek naar natuurlijke oplossingen en remedies voor je paard? Die je zelf kunt geven en toepassen? Dan is dit wellicht een workshop voor jou. Ik raad aan deze workshop eerst te volgen vóór de Raindrop workshop, zodat je een beter inzicht hebt wat essentiële oliën doen en waar je op moet letten als je ze gebruikt.

Essentiële oliën werken prachtig mits je weet wat je moet doen en ze regelmatig gebruikt. Ze versterken het immuunsysteem en zelf herstellend vermogen van het lichaam en zo voor een gezonder paard.