Samengestelde Essentiële oliën (blends)

Huidige pagina: Home / animalEO / Samengestelde Essentiële oliën (blends)

BraveHeart

Lieve vrienden en vriendinnen,

14-2-21 Op deze dag van de liefde lanceer ik officieel mijn allereerste officiële eigen blend.

BraveHeart.

BraveHeart kwam tot stand nadat ik voor mijn 50ste verjaardag mijn eerste samenstelling maakte, WonderWoman. Hoewel hij goed werkte en erg lekker rook, was er een ding wat me niet lekker zat. Er zat Jasmijn in. Hoewel Jasmijn erg lekker is en op zich ook al een mooie werkzaamheid heeft, is het een absolue en deze gebruik ik liever niet op en rond dieren omdat absolues worden verkregen door het gebruik van oplosvloeistoffen en daar blijven restanten van in de olie. Aangezien ik deze olie als parfum wilde dragen bij en rond dieren moest ik wat anders verzinnen.

Een parfum voor jezelf is leuk maar het is nog leuker als deze parfum dan ook nog eens wat extra voor je kan betekenen buiten dat het een natuurlijke en lekkere geur is.

Een doel is dan ook denk ik wel belangrijk. Dat doel kwam niet veel later toen ik gevraagd werd om een Masterclass te geven op de Silverlinde over katten en essentiële oliën.

Het onderwerp is bijzonder controversieel en ik wist zeker dat ik tegen weerstand zou aanlopen. Daarnaast ben ik altijd erg onzeker geweest. Presentaties waren voor mij een regelrechte ramp. In een 1 op 1 situatie praat ik honderd uit en ben ook vaak niet te stoppen (zeker als het over essentiële oliën en dieren gaat). Maar in groepen ben ik altijd bang om dicht te slaan. Of, en dat gebeurt nog vaker, ik zo zenuwachtig ben dat ik overenthousiast raak, ga fladderen, van de hak op de tak vlieg, konijnenholen in ren waar vervolgens niemand me meer kan volgen. Oftewel zo enthousiast en gepassioneerd dat ik mezelf in de weg zit. Ik lijk dan (om het even bij de dieren te houden) op een over enthousiaste boxer. Terwijl ik het liefste zou lijken op een Labradoodle.

Uiteraard wilde ik graag cool en collective zijn zodat mijn informatie ook kon overkomen. Dat was mijn doel en zo kwam het dat BRAVEHEART werd geboren. De naam zegt het al ik had een BRAVEHEART nodig om die dag mijn verhaal te vertellen. De dag ging naar wens ik was goed geaard, rustig, niet zenuwachtig of onzeker en ik kon mijn verhaal goed vertellen.

Ik vond het zo’n fijne olie dat ik hem dagelijks ging gebruiken. En zo droeg ik het ook terwijl ik het eigenlijk al vergeten was. Met als gevolg dat onbedoeld de dieren er geweldig op gingen reageren. Ik had het op mijn voorhoofd gesmeerd voor een presentie bij Hippo Sofia en de hond van Anja die normaal als een elastiekje super enthousiast door het klas lokaal rende, ging nu liggen slapen nadat ze mijn voorhoofd uitgebreid had afgesnuffeld en afgelikt. Ze viel in slaap met meer dan 30 mensen in het klaslokaal. Iets wat haar eigenaresse nog nooit gezien had. Tijdens een anamnese bij een paard was ik essentiële oliën aan het laten ruiken maar ging hij voor mijn handen (waar BraveHeart op zat) en hij begon ook uitvoerig mijn handen af te likken. Geloof me, het was niet de bedoeling. De eigenaresse was er meteen uit. Die olie gaan we dus doen…Eh tja en zo veranderd een olie die je als parfum hebt bedacht voor jezelf in een olie die, hoe kan het ook anders, de dieren ook heel erg fijn vinden. Door deze voorvallen heb ik inmiddels BraveHeart al door diverse mensen uit laten uitproberen voor hun zelf en of voor hun dier en ik heb tot nog toe alleen maar leuke reacties gehad. Waarin het vertrouwen te hebben om los te laten en eindelijk te kunnen ontspannen en in je eigen kracht te staan het meest centraal staat. Vooral voor de hyperdepiepers 😉 onder ons.

Buiten mentale voordelen heeft hij ongetwijfeld fysieke voordelen maar daar ligt nu even de focus niet op. In de loop van de tijd zal dit ongetwijfeld ook bekend worden.

Soms lopen dingen anders dan je zelf bedacht had en wordt je van hogerhand geleid naar iets anders. En na het filmpje van mijn vriendin Mariska wist ik het.

Wellicht is het tijd om het voor meer mensen en dieren beschikbaar te stellen. Het werkt zo mooi ik mag dit niet voor mezelf houden. En in de verte hoor ik in gedachte Tom, de sjamaan van de BlackFeet zeggen “wat je hebt geleerd is niet voor jouw alleen, het is jou taak om deze kennis met anderen te delen” en daar hoort dit dus ook bij 😀

Het is in principe nooit echt de bedoeling geweest om er serieus wat mee te gaan doen omdat er een olie in zit (Blue Cypres) die moeilijk in een goede/geschikte kwaliteit te krijgen was en nu eigenlijk helemaal niet meer omdat er door de branden in Australië hele plantages zijn afgebrand en vernietigd door een tyfoon. Blue Cypres heeft 25 jaar nodig voordat je het hout pas kan oogsten voor essentiële olie. Ik heb nog Blue Cypres maar beperkt en er zal dus op enig moment een einde aan komen tenzij ik in de tussentijd in staat ben om weer aan een goede kwaliteit Blue Cypres te komen.

Toch heb ik besloten om het beschikbaar te gaan stellen omdat ik voel dat het vele dieren en hun eigenaar kan helpen en ondersteunen om meer rust te geven en het in mijn ogen hoort bij Tom zijn opdracht.

BraveHeart is een samenstelling die is samengesteld met hoge kwaliteit en geschikte essentiële oliën voor dieren in een verdunning die al kant en klaar is per diersoort. Voornamelijk op dit moment geschikt voor honden, paarden en klein vee. De olie is bedoeld om op de vacht of op een oppervlakte aan te brengen en is niet geschikt voor de diffuser i.v.m. de kokosolie. Niet schadelijk voor jou en je dieren maar wel voor je diffuser😊

De essentiële oliën die gebruikt zijn, zijn geschikt voor (alle) dieren dus in theorie zou het gebruikt kunnen worden bij andere dieren als katten. Ik raad het op dit moment echter nog af om dat het voor andere (kleinere) dieren te gebruiken omdat ik nog niet voldoende ervaring heb voor een veilige (werkzame) verdunning. Echter als de kat het zelf van een hond of paard aflikt kan dit geen kwaad.

Gebruik.

Eén of een paar druppeltjes op je je hand, even in je handen wrijven en dan op de boeg of borst van de hond of het paard smeren. Andere plekken om het aan te brengen zijn de ruggengraat, onder de schedelbasis of staart aanzet. Of op een voorwerp in de buurt. Als je het gevoel krijgt dat de verdunning nog te sterk is voor jouw dier dan kun je beginnen met 50% verdunnen. Dus 1 druppel samenstelling op 1 druppel kokosolie (MCT olie).

Bij mezelf breng ik het aan onder mijn schedelbasis, op mijn polsen en achter mijn oren en af en toe op mijn keel.

Omdat essentiële oliën super krachtig zijn en er van te voren slecht kan worden ingeschat hoe jij of je dier reageert altijd eerst op een klein plekje uit proberen.

BRAVEHEART

Vanaf vandaag beschikbaar.

5ml €20,95 zachtaardig (kleine honden)

5ml €23,50 zachtmoedig (midden grote honden)

5ml €25,95 zachtekracht (grote honden, paarden en vee)

Prijzen zijn exclusief verzendkosten!

Bestellen kan door:

Een mailtje te sturen naar info@sassoe.nl onder vermelding van je naam en adres en welke verdunning (dikgedrukt) je wil hebben.

 

Inhoud

Gefractioneerde kokos olie 

Frankincense, Boswellia carterii, Wierook (opent hart, keel, derde oog en kroon chakra’s)

Frankincense (Wierook) wordt al meer dan 5.000 jaar gebruikt om ons spiritueel te helpen bewust te worden en ons met het hogere te verbinden. Het kan helpen dat deel van ons ego los te laten dat ons terug houdt om een connectie te kunnen leggen met onze ziel als ook gevoelens van niet waardig zijn en onzekerheid. Zodra we in staat zijn om een connectie te leggen met onze spirituele kant kunnen we ons echte doel in het leven omarmen in deze wereld en meer spiritueel gedreven raken dan ego gedreven. Om deze reden wordt frankincense dus al zo lang gebruikt tijdens meditatie omdat het tijdens de meditatie een connectie legt met het hogere terwijl je contact houdt met de aarde.

Geranium, Pelargonium graveolens (wortel, solar plexus, hart en keel chakra)

Geranium kan helpen om negatieve gevoelens en nerveuze spanning los te laten. Het vraagt ons om onszelf meer te accepteren en zo meer zelfliefde te geven het kan helpen ons op te beuren en zo ons welzijn te bevorderen. Als we beter in staat zijn om van ons zelf te houden zijn we beter in staat om van een ander houden. Het hart en keel chakra wordt groter door deze olie te gebruiken en het kan ook helpen om de solar plexus en wortel chakras in balans te brengen.

Patchouli, Pogostemon cablin (hart en kruin chakra)

Deze olie wordt al honderden jaren gebruikt om de geest te ontspannen en om gedachten helder te krijgen. Het wordt voornamelijk gebruikt om het de wortel, sacraal en hart chakra op één lijn te krijgen. Het kan helpen om te ontspannen en gedachten helder te krijgen en obsessies en onzekerheden los te laten. Het aardt het lichaam en vraagt ons om in het heden te blijven in plaats van te stressen over dingen waar we geen controle over hebben.

Sandelhout, Santalum album (wortel en sacraal chakra)

Bevordert kalmte en diepe ontspanning en kan zo helpen bij meditatie en diepe slaap. Het is in staat om de intuïtie te bevorderen en een gevoel van bewustzijn te ontwikkelen. Aangebracht op het 3e oog kan het helpen bij focus en intuïtie.

Blue Cypres, Callitris intratropica (keel chakra)

Historisch werd deze olie gebruikt als wierook, parfum en om te balsemen. Het wordt door de Aboriginals Blue gebruikt om insecten op een afstand te houden. Traditioneel werd het ook gebruikt om het lichaam te ondersteunen bij de natuurlijke reactie op irritatie als ook voor een vocht inbrenger bij een droge huid. Blue Cypres kan helpen om gevoelens van pessimisme en irritatie los te laten en heeft een verkoelend effect op de emoties. Het kan helpen zelfvertrouwen te ondersteunen door ons te laten zien hoe we uniek zijn op onze eigen manier en ondersteund ons hierbij door te helpen onze gevoelens te laten aarden.

Ylang Ylang, Cananaga odorata (hart chakra)

Ylang Ylang kan helpen om negatieve emoties los te laten als boosheid, bezitterigheid, of weinig zelfvertrouwen. En daarnaast werkt het ondersteunend bij positieve emoties als zelfvertrouwen, zelf liefde en spiritueel bewustzijn. Ylang Ylang kan ook degene ondersteunen die mentaal en spiritueel zijn leeggezogen door een gemis aan balans. Het brengt het lichaam en de geest weer op een lijn.  Ylang Ylang Kan helpen om de vrouwelijke en mannelijke energieën te helpen balanceren, helpen focussen, negatieve energie uit te filteren en gevoelens van zelf liefde, zelfverzekerdheid, vreugde en rust te bevorderen.

 

Contra indicaties/oppassen met:

  • Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding (alle routes).
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.
  • Niet gebruiken bij kinderen onder de 2 jaar
  • Oppassen met lage bloedruk
  • Kan interactie hebben met medicatie en de bloedstolling verminderen.
  • Kan foto toxisch zijn (oppassen met de zon)
  • Niet gebruiken op hypergevoelige, zieke of beschadigde huid, kan huid gevoeligheid veroorzaken
  • Oestrogeen interactie.
  • NIET VOOR INNAME!

 

Officiële allergenen

Limonen, Linalol, Eugenol, Citronellol, Geraniol, Nerol, Beta-eudesmol

 
 
 
5ml €20,95
Zachtaardig (kleine honden)
5ml €23,50
Zachtmoedig (midden tot grote honden)
5ml €25,95
Zachtekracht (grote honden, paarden, vee)

Prijzen zijn exclusief verzendkosten

Informatie

….

Informatie

……

Informatie

…….

Informatie

…….

Informatie

…….

Informatie

…..

Informatie

…..

Informatie

…..

Informatie

……

Informatie

….

Informatie