Essentiële olie tegen vuurwerkangst

Lavendel essentiële olie tegen vuurwerkangst

Wat hebben Vuurwerkangst en Lavendel olie met elkaar te maken? Het lijkt nog ver weg maar voordat je het weet staat de jaarwisseling alweer voor de deur.

Als je een paard hebt dat hier heel erg veel last van heeft is het wellicht een idee om eens na te gaan denken over het vernevelen van Lavendel essentiële olie tijdens de jaarwisseling. Voorkomen is beter dan genezen en hoe sneller je met het regelmatig vernevelen van de Lavendel essentiële olie begint, hoe groter de kans dat het goed werkt.

Zelf heb ik afgelopen jaarwisseling de proef op de som genomen na dat ik onderstaand onderzoek had gelezen. Vorig jaar heb ik bijna de hele oudejaarsavond, ja dat lees je goed 😉 doorgebracht op stal.

Ik begon rond een uur of 7 een uur lang Lavendel essentiële olie puur te vernevelen. Het kan ook met een water vernevelaar maar bedenk dat de stalruimte vaak groot is en dat er vaak overal gaten zitten. Een vernevelaar die pure essentiële olie vernevelt werkt in grote ruimtes naar mijn idee beter omdat er in een grote ruimte meer nodig is om hetzelfde effect te bereiken.

Daarna ben ik naar huis gegaan waarna ik tegen rond half elf weer terug was om de vernevelaar weer aan te zetten. Dit heb ik gedaan tot 5 voor 12 en toen ben ik heel snel naar huis gegaan. Heb mijn man net op tijd een zoen kunnen geven en geproost op een gelukkig nieuwjaar en 7 minuten later stond ik weer in stal om de vernevelaar weer aan te zetten. Deze heeft nog ruim een uur aangestaan en toen besloot ik maar eens naar huis gegaan.

En heeft het geholpen. Ik had geen vergelijkingsmateriaal van het jaar daarvoor maar wel van het begin van de avond en de jaarwisseling zelf.

Volgens de eigenaren van de paarden waren ze veel rustiger en minder gespannen als het jaar ervoor en ook herstelde de rust sneller na afloop.

Dat was exact wat ik beleefde aan het begin en einde van de avond. Aan het begin toen de vernevelaar nog maar net aan stond sprong een van de pony’s, Shadow, bijna over haar staldeur heen van de schrik van het vuurwerk geknal dat al in volle gang was.

Later op de avond, hoewel het vuurwerk heftiger werd (de stal ligt ongeveer tussen de 25 en 50 meter van de straat af) waren haar reacties minder heftig en herstelde ze zich sneller. De Lavendel zorgt dus NIET dat ze niet schrikken of bang zijn. Het zorgt er voor (naar wat ik gezien heb en dit onderzoek ook bevestigd) dat ze alleen minder heftig schrikken en vooral sneller herstellen en er niet in blijven hangen. Naar mijn idee zorgt dit er ook voor dat ze er niet blijvend last van houden.

Ik heb het vorig jaar moeten doen met een wel prachtige maar op stal onpraktische pure olie vernevelaar, de Round diffuser. Ik durfde hem niet te laten draaien als ik weg was omdat de bovenkant van glas is. Erg mooi met lichtjes en zo maar niet praktisch voor stal.

Met dank aan Gerda, Janet, Stefanie en de paarden Windy, Lana, Iggy en Shadow!

Inmiddels heeft Young Living een nieuwe diffuser, de Aromalux. Een pracht ding voor stal want hij is van plastic en je kunt van alles instellen van hoe hard je hem wilt laten vernevelen tot intervallen en duur in totaal. Perfect dus voor oudejaarsavond.

De Aromalux Diffuser is op het moment in de aanbieding!

Indien je je inschrijft bij Young Living en je aanmeld als Whole sale customer betaal je een gereduceerde prijs. Normaal kost deze prachtige diffuser los  € 177,24

NU met een gratis flesje Peace & Calming van 15 ml en Citrus fresh van 5 ml betaal je € 134,25 exclusief verzendkosten. Overigens is de werkelijke waarde van deze aanbieding retail € 247,90

De Wilde Lavendel die helaas niet bij deze aanbieding zit kost overigens Wholesale € 17,40 voor 5 ml. Deze wilde lavendel is super krachtig en echt een pracht olie. Je kunt natuurlijk ook voor de gewone Lavendel essentiële olie gaan en deze kost voor 15 ml € 22,80.

Persoonlijk zou ik voor de Wilde Lavendel gaan omdat deze krachtiger is en je dit op stal goed kunt gebruiken.

Een prima moment om je in te schrijven dus! Dit kan door te gaan naar https://www.youngliving.com/signup/?sponsorid=1404414&enrollerid=1404414
Kies The Netherlands en vervolgens als taal Engels.
Om voor de inkoopsprijs de oliën te kunnen aanschaffen kies je dan voor Wholesale Member.
Voor allerlei vragen omtrent de essentiële oliën en de producten van Young Living en Young Living zelf kun je dan bij mij terecht.

Indien je deze aanbieding of een andere essentiële olie gewoon als retail klant wilt aanschaffen dan kan dat uiteraard ook. Je betaalt dan wel de consumenten verkoopprijs (je betaalt 24% meer). Ook dan kun je klikken op bovenstaande link en het enige verschil is dat je dan kiest voor Retail Customer.

Wil je graag meer ervaringen van anderen over het gebruik van oliën lezen dan kun je gaan naar http://www.oil-testimonials.com/1404414

Hier vind je een paar duizend ervaringen op het gebied van de therapeutische kwalitatieve essentiële oliën van Young living en je kunt op klacht of aandoening zoeken. Tevens kun je de tekst laten vertalen naar het Nederlands.

Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, te genezen of te voorkomen. Raadpleeg altijd een (Dieren)arts bij serieuze aandoeningen. Gebruik je gezonde verstand , verdiep je in de toepassingen en hoe je deze olie kunt gebruiken voordat je het aanbrengt.
Bij het verstrekken van deze informatie beroep ik me op het ook mij toekomende recht op vrijheid van meningsuiting zoals onder meer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europese verdrag ter bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden.

Onderzoek
“The effect of lavender Aromatherapy on Acute stressed horses”
Onderzoek suggereert dat aromatherapie behandelingen werken om stress bij paarden te verminderen en dat dit de paarden industrie ten goede kan komen.
De uitkomsten van het onderzoek dat is uitgevoerd aan de McNeese State Universiteit in Louisiana zijn inmiddels gepubliceerd in The Journal of Equine Veterinary Science.

De effecten van aromatherapie met de essentiële olie van Lavendel bij acute gestreste paarden is mede geschreven door assistent professor dieren wetenschappen Dr. Edward Furguson, dierenarts Dr. H.F. Kleinman en rodeo coach Justin Browning. Furguson zei dat paarden een verhoogd gevoel van zicht en geluid hebben. Deze scherpe zintuigen kunnen problemen veroorzaken voor de gezondheid van het paard tijdens training en transport. Omgevingsstimuli zoals harde geluiden kunnen angst reacties veroorzaken en herhaaldelijk patroon kan tot chronische stress leiden wat weer zorgt voor verminderde weerstand en prestaties.

Hoe kan Aromatherapie helpen?
Therapeutisch gebruik van essentiële oliën die bv gewonnen worden uit pepermunt en lavendel kunnen van alles genezen van spijsverteringsproblemen tot stress. De aromatherapie wordt al honderden jaren gebruikt voor de mens. Van Lavendel olie is bekend dat het angst en stress verminderd bij mensen en het is ook bekend dat het honden kalmeert .

De Studie
De studie was erop gericht om te bekijken of het vernevelen van Lavendel essentiële olie in staat zou zijn om het hartritme en de ademhaling te verminderen na acute stress. Een harde toeter in dit geval en als resultaat het herstellen van de stress.

7 quarter horses van het McNeese rodeo programma werden in deze studie gebruikt. Allereerst werden van de paarden het hart ritme en ademhaling opgenomen terwijl ze rustig op stal stonden.

Daarna werden de paarden in 2 groepen gedeeld. De eerste groep kreeg de lavendel behandeling en de andere groep kreeg een controle behandeling (vernevelen van alleen waterdamp). Daarna werden de groepen omgedraaid in een periode van 2 weken.

Vervolgens werd er op de toeter geblazen bij iedere groep. De paarden kregen vervolgens 60 seconden om te kalmeren voordat hun hart en ademhaling werd geregistreerd.

Furguson zei dat de controle groep werd blootgesteld aan alleen verneveld water terwijl de andere paarden een mix van verneveld water en lavendel essentiële olie kregen Hierna werden hart en ademhaling geregistreerd. Al deze waarden tijdens rust, stress en het herstellen van de stress werd geanalyseerd.

Het resultaat
Er waren over het algemeen geen statistische verschillen tussen de controle groep en de aromagroep, Behalve bij 1 ding…..

Er was een SIGNIFICANTE vermindering in de verandering van het hartritme van het gestreste hartritme naar herstel hartritme bij de paarden die werden behandeld met de essentiële olie Lavendel in vergelijking met de controle groep. Furguson zei “wij hebben gedemonstreerd dat 15 minuten lavendel essentiële olie verdampen het hart ritme van paarden kan verlagen!!!”.

Volgens Furguson kunnen paarden eigenaren Lavendel essentiële olie aromatherapie inzetten als korte termijn oplossing om acute stress te verminderen bijvoorbeeld bij onderzoek, behandeling, presteren en competitie verband. Aangezien het hier om harde geluiden ging en acute stress is de Lavendel dus ook prima in te zetten met Oud en Nieuw, als er weer vuurwerk wordt afgestoken. Het is aannemelijk dat je paard hierdoor sneller zal herstellen van de acute stress.

Let op het gaat hier om echte oftewel Therapeutische Essentiële Lavendel olie.
Voor vragen en meer Info over hoe je de Lavendel essentiële olie kunt gebruiken en bestellen kun je mailen naar Info@sassoe.nl

Wil je graag meer ervaringen van anderen lezen dan kun je gaan naar http://www.oil-testimonials.com/1404414

Hier vind je een paar duizend ervaringen op het gebied van de therapeutische kwalitatieve essentiële oliën van Young living en je kunt op klacht/ aandoening zoeken. Tevens kun je het laten vertalen in het Nederlands.

Saskia