Raindrop-techniek

Huidige pagina: Home / Paardenwelzijn / Raindrop-techniek

Wat is de Raindrop Techniek?

De Raindrop Techniek brengt kalmerende energie gevende en verzachtende essentiële oliën samen. De essentiële oliën kunnen andere therapieën versterken en de toepassingen zijn zo eindeloos. De Raindrop techniek is het resultaat van eeuwenoude Lakota Indianen wijsheid en de laatste onderzoeken naar essentiële oliën.

Specifieke doeleinden van de Raindrop Techniek bij Paarden:

 • het kan ongemak aan rug vóór en na een training helpen verlichten
 • het kan de weerstand helpen ondersteunen tijdens vervoer en competitie
 • het kan helpen afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen
 • het kan helpen het immuunsysteem te ondersteunen
 • andere paarden en mensen kunnen profiteren van het heerlijke aroma van de essentiële oliën
 • het kan helpen om spieren los te maken voordat een chiropractor langskomt
 • het kan ondersteunen bij chronische aandoeningen
 • kan helpen de luchtwegen te ondersteunen

Naast de specifieke doeleinden voor paarden heb je ook nog de algemene doeleinden die gelden voor zowel mens en paard:

 • Kan helpen om milde stress en angst te helpen verminderen
 • Kan helpen de spieren te ontspannen
 • Kan helpen om ongemakken van alle dag te helpen verlichten
 • Kan circulatie helpen bevorderen
 • Ket kan het immuunsysteem helpen bevorderen
 • Koor emotioneel welzijn en loslaten van spanningen
 • Kan helpen het lichaam te ontgiften
 • Kan helpen bij de natuurlijke reactie op irritatie en verwondingenToen
 • Kan helpen om de energie centra van het lichaam uit te balanceren en recht uit te lijnen
 • Kan helpen om te balanceren en aarden
 • Ket kan helpen om insecten te verdrijven
 • Een heerlijke spa behandeling voor je paard

Hoe lang werkt een Raindrop?

Dit is per dier/mens verschillend. Iedereen heeft een andere stofwisseling en we reageren allemaal anders. De Raindrop kan tussen 1 week en 10 dagen nog nawerken. Dit zou ook een paar dagen kunnen zijn, dit is een kwestie van uitproberen.

 

De Raindrop Techniek voor paarden en de verschillende vormen

 •  Raindrop techniek ontwikkeld door Dr.Heather Mack
 •  De Down and Dirty Raindrop ontwikkeld door Dr Melissa Shelton
 •  De Easy Raindrop ontwikkeld door Saskia Soebrati

 

Raindrop Techniek (Heather Mack)

Toen ik een aantal jaren geleden begon te werken met de Raindrop Techniek ben ik begonnen met de ‘orginele’ Raindrop Techniek. Een uitgebreide Techniek waar gebruik wordt gemaakt van pure essentiële oliën en een behandeling die minimaal een uur duurt. Persoonlijk vind ik dat lang, zeker als het bedoeld is voor de eigenaar die de weerstand wil ondersteunen en dit er tussendoor erbij wil doen. Dat niet alleen, alle technieken die gebruikt worden kunnen zeer intimiderend over komen met als gevolg dat iemand denk “laat maar”. Mooi voor therapeuten maar niet voor iemand die zijn paard zelf wil helpen.

Down and Dirty Raindrop (Melissa Shelton)

Dus toen Dr (Dierenarts) Melissa Shelton kwam met haar “Down and Dirty” Raindrop was ik al snel gecharmeerd. Nog altijd werden de essentiële oliën puur gebruikt echter niet met een behandeling van een uur maar doordat de essentiële oliën alleen over de ruggegraat worden aangebracht (en bij been/hoef ongemakken op de hoeven) tussen de 20 minuten tot een half uur. Dit was vele malen praktischer. En zoals Melissa zegt “het gaat niet om de Techniek het gaat erom dat je de essentiele olien gebruikt”. De essentiële oliën doen hun werk wel zolang je ze maar aanbrengt. Meer als een lichte strijkende handbeweging is er niet nodig. De oliën trekken vervolgens via de haarfolikels het lichaam binnen en doen hun werk.

Detox reacties

Ik zag dat het wel goed werkte maar dat de paarden veel last hadden van detox reacties, bulten, irritaties, onrustig gedrag, willen rollen enz. Allemaal tekenen dat het lichaam te snel wordt ontgift. Te snel en te veel ontgiften zorgt voor te veel afvalstoffen in de bloedbaan. Ik had altijd geleerd dat essentiële olie sterk verdund diende te worden bij dieren omdat ze vele malen gevoeliger zijn dan mensen, maar wilde deze techniek zelf uitproberen. Afgelopen jaar kwam ik tot de conclusie dat circa 25% van de paarden een heftige detox reactie kregen. Dat kon niet goed zijn ook mentaal niet, dus ik liep al met de gedachte dat ik aan een verdunning moest gaan werken. Toen kwam ook Melissa Shelton terug op haar Down and Dirty Raindrop en gaf aan dat het te sterk was en verdund diende te worden in het belang van de paarden.

Haar bevestiging van mijn ervaringen waren de doorslag voor mij en zo ontwikkelde ik een verdunde Raindrop Techniek. Het is nog steeds de Raindrop Techniek, want de filosofie is nog steeds hetzelfde en is gebasseerd op de Raindrop Techniek; essentiële oliën die op volgorde elkaar versterken door hun trillingsfrequenties en over de ruggegraat worden aangebracht. Precies dezelfde essentiële oliën, alleen nu verdund. Makkelijk, sneller,goedkoper maar vooral diervriendelijker en veiliger. Door te oefenen en uit te proberen kwam ik tot deze mix.

In september ’15 vertrok ik weer naar McGinnis Meadows Ranch in Montana USA en mocht ik deze verdunde Raindrop toepassen op Easy, het paard van een van de wranglers van de Ranch. Easy had erg veel pijn in zijn rug en stond al op zware pijnstillers (ja het kan samen). We wisten allemaal niet of de Raindrop dan iets extra’s zou toevoegen want als hij al onder de pijnstillers zat hoe konden we dan merken dat het zijn werk had gedaan. Terwijl ik de behandeling gaf kon je duidelijk merken dat hij ondanks de pijnstillers nog erg gevoelig was op zijn rug. Hij was duidelijk angstig dat ik hem pijn zou doen maar hij ontspande onder mijn handen. Ik vroeg de wranglers die bij de Raindrop aanwezig waren om de week volgend op de Raindrop Easy in de gaten te houden, want ze zouden het kunnen merken aan veranderend gedrag: energieker, speelser, aktiever vrolijker, ontspannen gezicht ogen mond en neus. Ik zou zelf de dag erop vertrekken en niet in staat te zijn om te zien wat de Raindrop wel of niet gedaan had.

Easy

De volgende ochtend ben ik voor dag en dauw nog een keer naar de meadows gegaan. Nog een keer naar de paarden in de meadows voordat ik weer naar huis zou gaan. In het donker zag ik de zon langzaam opkomen en hoorde ik in de verte een wolf huilen. Tegen de tijd dat ik bij de paarden was kon ik ze als schimmen zien onder de bomen en op de meadows. Alle paarden waren druk aan het eten en ik was niet interessant. Tot een paard op me af kwam. Ik moest 2 keer kijken: huh Easy? Niet logisch want Easy stond de hele week al in een paddock omdat hij zijn medicijnen nodig had. Ik verwachtte alle paarden maar niet Easy. Hij liep recht op me af en toen ik mijn handen naar hem uit stak om hem te begroeten begon hij aan mijn handen te snuffelen en likken alsof hij zei ik wil nog een keer. Hij was super ontspannen, had zachte ogen en was niet bij me weg te slaan. Wat een mooi afscheidskado. Hier was mijn antwoord. Easy heeft het me zelf laten zien door zijn gedrag. Deze samenstelling werkt en goed ook…………..en de”Easy Raindrop” is geboren.

Mijn uitgangspunt is het welzijn van paarden te verbeteren door middel van voorlichting en bewustwording. Op basis van de ervaringen die ik heb gehad met het gebruik van de pure essentiële oliën en mijn achtergrond als aromatherapeut, gedragstherapeut en dierenarts assistente heb ik gekozen om alleen nog te werken met de verdunde Raindrop Techniek. Dit omdat deze vorm het minst belastend voor de paarden is, het makkelijkste te leren en toe te passen en het veiligste is voor mens en paard. Daarnaast is het altijd verstandig om eerst met een lage dosering te beginnen en afhankelijk of het paard het aankan de dosering te verhogen indien nodig. Tot nog toe voldoet deze vorm prima.

 

 

 

 

 

 

Hoe kom ik aan een Raindrop?

Ik geef Raindrops voor paarden. Een behandeling kost € 55,- inclusief de oliën en exclusief de reiskosten.

Als de Raindrop Techniek bevalt en ik wil het mijn paard regelmatig geven dan wordt het wel een duur grapje, kan dat niet anders?

Ja dat kan als je bijvoorbeeld een paard hebt dat baat heeft bij een regelmatige Raindrop (bijvoorbeeld een paard met zomer eczeem of hoefbevangenheid of andere chronische aandoening). Je kunt dan het beste de Raindrop Techniek zelf leren. Zo kun je wanneer je maar wilt (bij chronische aandoeningen wordt geadviseerd het in ieder geval 1 x per maand te doen) je paard zelf de Raindrop geven en ben je niet afhankelijk van mij.

Hoe leer ik de Raindrop Techniek?

Ik geef regelmatig Raindrop Techniek workshops de meest actuele info hierover kun je terug vinden op mijn Facebook pagina Sassoe welzijns consulente voor mens en paard  https://www.facebook.com/sassoe.welzijnsconsulentevoorpaarden

Ik kan je de Raindrop techniek persoonlijk leren. Voor informatie hierover kun je contact met mij opnemen op de mail